Telefon: +36-70/33-88-071 info@kutviztisztito.hu

Háztartási kútvízkezelés

A kútvízkezelési technológiák háztartási célú felhasználása egyre elterjedtebb Magyarországon, aminek a legfőbb oka, hogy az ipari technológiák már elérhetőek a háztartások számára is, valamint hogy egyre növekednek a közműdíjak. Míg korábban, csak olyan helyen tisztították a kútvizet, ahol nem volt vezetékes víz, pl tanyákon, napjainkban az újonnan épített házakat is úgy tervezik meg, hogy a kútvizet megfelelő tisztítás után a házban felhasználhassák.

A kútvíztisztítás első lépése, hogy a kútvizet egy akkreditált laborban bevizsgálják, és vízvizsgálati jegyzőkönyvet állítsanak ki, annak biológiai és kémiai tartalmáról. A vízvizsgálati jegyzőkönyvben *-gal jelölik azokat az alkotóelemeket, amelyek az adott vízmintában magasabb határértéket mutatnak, mint a törvényben megengedett.

A vizsgálati jegyzőkönyv segítségével összeállítunk Önnek egy árajánlatot, majd annak elfogadása után egy olyan rendszert, amely csak a *-gal megjelölt paramétereket távolítja el, biztosítva a vízkezelő rendszer gazdaságos és környezettudatos működését. Az alábbi kútvízkezelési technológiáknál betekintést nyerhet a berendezések működési elveiről, karbantartási szükségleteiről, valamint egyes esetekben az áraikról is.

Vízlágyítás

A kútvizet használó háztartásokban a vízkő okozza a legtöbb háztartási berendezés „halálát". A vízkő a megfelelő berendezésekkel könnyen megszüntethető!

 

Homokszűrés

A kútvízben jelenlevő homok károsíthatja a csaptelepeket, kazánokat, szélsőséges esetben akár dugulást is okozhat. Eltávolítása mindenképpen szak- ember beavatkozását igényli.

 

Vas- és mangánmentesítés

A kútvizekben gyakran előforduló vas és mangán jelenlétére utal a szaniterek barnás és/vagy feketés elszíneződése. A vas és mangán eltávolítása a kútvízéből komoly szakértelmet igényel.

 

Arzénmentesítés

A kútvizek egyik legveszélyesebb eleme az arzén, főként azért, mert igen komoly egészségkárosító hatása van, ráadásul nem látható a vízben.

 

Nitrit és nitrátmentesítés

A kútvizekben lévő nitrát és nitrit főként kisgyermekekre ártalmas. Veszélye abban rejlik, hogy jelenléte szabad szemmel nem látható. A nitrát és nitrit a kútvízből szakember segítségével biztonsá- gosan eltávolítható.

 

Baktériummentesítés

A kútvizekben fellelhető veszélyes baktériumok, mint pl.E-Coli, Coliform, Pseudomonas, Enterococcus, Clostridium súlyos betegségeket okozhatnak, emiatt eltávolításukról mindenképpen gondoskodni kell.

 

5 in 1 megoldás

Vas,mangán, ammónia, vízkő és szerves anyag eltávolítása

A kútvizekből egy berendezéssel eltávolítható a vas, mangán, ammónia, vízkő és a szerves anyagok jelentős része, így ez a kútvízkezelő rendszer telepítése és karbantartása gazdaságos és egyszerű.

 

Vezetékes ivóvíztisztítás

A kútvizekhez hasonlóan a vezetékes vizet is kell tisztítani, mivel lehetnek benne olyan elemek (klór és klórszármazékok, gyógyszermaradványok, arzén), amelyek negatív élettani hatással bírnak.